Video: Mød botten Mark V. Shaney

Der findes masser af bots. De fleste  bots har af deres skabere fået en eller anden form for persona associeret med dem. Apple botten Siri har f.eks. en bestemt stemme og personligt billede.

Der er mange måder at giver mennesker et indtryk af at en bot har personlighed. En bots persona kan udledes fra hvordan de “ser ud” (et egentlig profilbillede), måden de “snakker” på (Er det en behagelig stemme, er det en mande- eller kvinde-stemme), eller den måde de kommunikerer og fører sig frem på (Er de venlige, sarkastiske, naive..).

Min absolutte yndlings-bot Mark V Shaney, er min yndling netop fordi han egentlig er et meget simpelt script.

Det meget simple script skabte helt tilfældigt nogle beskeder, uden at hans skabere var involveret overhovedet. De gav ham helt frie tøjler til at kopiere de mennesker som var en del af forummet. Og de beskeder som kom ud af scriptet, gav et billede af en utroligt levende (og meget underlig) person.

Man kan sige at Mark var en slags avatar for net.singles, en opsummering af alle de emner, beskeder og personer som udgjorde forummet. Han var personificeringen af et ret følelsesmæssigt komplekst system.

Og det syntes jeg er uendeligt fascinerende.

Relaterede indlæg

Hvad er gheist?

Gheist er født af en kærlighed til den digitale udvikling og menneskers måder at bruge teknologi på.

Gheist er et uformelt firma, der stræber efter at give plads til store personligheder. Her tænkes skæve tanker, her er store armbevægelser, og der eksperimenteres med format og teknologier.

Historien bag

De første spæde tegn på Gheist kom da jeg begyndte at blogge. Jeg skulle egentlig kun skrive om software test, men blev konstant fascineret af andre digitale koncepter. Hvad er historien bag den rivende chatbot udvikling vi ser lige nu? Hvornår begyndte man egentlig at bruge smileys? Det endte med at jeg begyndte at skrive om det i stedet for test.

Gheist er resultatet af den nysgerrighed. Der må gerne være pang på, og der leges og eksperimenteres.

Kontakt Gheist

Kaffe? (Eller the)